rss

Κυκλοφορεί!

Δεμένοι από το δράμα της Ιστορίας, οι ήρωες του μυθιστορήματος πασχίζουν να επιβιώσουν και να ονειρευτούν μέσα από τη βία του πολέμου και τις ιδιομορφίες της τύχης: ο Αντώνης που μεγαλώνει στην προπολεμική Θεσσαλονίκη και το 1953 πηγαίνει εθελοντής στον πόλεμο της Κορέας, ο αριστερός πατέρας του που εκτοπίζεται από τους Γερμανούς σε στρατόπεδο του Αντώνη και καταλήγει στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς. Η αφήγηση δεξιοτεχνικά φτάνει ως τα τέλη του 20ού αιώνα ξεδιπλώνοντας πτυχές ενός κόσμου που, ενώ αλλάζει ραγδαία, κρατάει ατόφια τα πρωταρχικά του στοιχεία, το πάθος της ζωής, τον έρωτα, την απώλεια, την τελική ήττα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Γιάννης Α. Φίλης

Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης www.tuc.gr,       
Τομέας Συστημάτων Παραγωγής, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, www.dpem.tuc.gr.

 

Ο Γιάννης Α. Φίλης γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1950. Έλαβε το δίπλωμα ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1973. Έλαβε M.S. (1978), Engineer Degree (1979), και Ph.D. (1980) στην επιστήμη συστημάτων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA).

Από το 1980 έως το 1986 ήταν Eπίκουρος Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University), Η.Π.Α. Από το 1986 έως το 2017 εργάστηκε στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής Παραγωγής με Υπολογιστές (CAM) http://www.cam.tuc.gr/

Πλήρες βιογραφικό

Επικοινωνία:

Γραφείο Δ4.109 Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης
73100 Χανιά Τηλ. 28210 37321 (γραφείο) / 28210 64437 (οικία) / Φαξ 28210 37538
Email: phillis<στο>dpem.tuc.gr ; yphillis@tuc.gr  

 

 

[…] Ο κόσμος γίνεται από τα μικρά πράγματα και ομορφαίνει από την προσφορά και τη γενναιοδωρία. […]

 

___

What do you expect from the upcoming years? The decade we live in is perhaps the most critical in the history of civilization. Yannis A. Phillis shares with us 3 existential problems of the planet Earth that impact our everyday life on a scale that we should rapidly realise and act upon.

https://youtu.be/62HZ3ULw6QM 

This talk was given for TEDxIdeaChallenge using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx​